MENU SLUIT

Ifigeneia (2012-2013)

De Trojanen hebben Helena, de vrouw van de Griek Menelaos, geroofd. Het leger van Menelaos’ broer, koning Agamemnon, is paraat om haar terug te veroveren. vol adrenaline en ongeduld wachten de soldaten op het strand tot de wind opsteekt. De wind die hen naar Troje zal voeren, aan de overkant van de zee. Maar er komt geen wind en de mannen worden onrustig en opstandig. De druk op Agamemnon neemt toe: moet hij zijn dierbaarste bezit, zijn dochter Ifigeneia, gebruiken om de goden gunstig te stemmen in ruil voor wind? En hoe zorgt hij ervoor dat zij naar het legerkamp komt? Dan verzint hij een list… Agamemnon moet een keuze maken, maar kan hij dat wel als het leger staat te schreeuwen dat ze op oorlogspad willen?

Ooit is er gezworen dat de mannen Helena koste wat het kost zouden redden. En hoe zit dat met zijn vrouw Klutemnestra Kan zij in alle vrijheid kiezen voor haar dochter? Of is Menelaos nog in staat het plan tegen te houden? En de oude man, wat kan hij doen? Maar Ifigeneia is er zelf ook nog. Maakt zij voor het eerst in haar leven echt haar eigen keuze…?

SPEL:
Lotte Slinkert, Juliette Talakua, Rabia Kanber, Belle Fleur Noordervliet, Ivo Vrijbergen, Sanne Noordhof, Lucas de Vries, Tijmen Blokzijl, Madelien Schohaus, Nick Gout, Robert ten Haken, Iris Dijkstra, Lilian Bisschop, Lot Vermeulen, Lottie Oostdam, Sterre Smits, Stephanie Prinsen, Annabel Wendel, Coen Hornman, Pieter van Andel, Celine Bruggeman, Noortje Kuipers, Paulien van Dieren, Amy Abarbanel, Megan Thompson, Emiel Hornman, Britt Warmerdam, Anne-Kirsten Jensen, Maarten Kneefel, Cheyenne Scherpenhuizen, Jan Vlasblom & Walda Botter.

SPEELDATA:
12, 13, 14, 17, 18, 19 april 2013

REGIE:
Anne Goedhart, Arianne Hogervorst & Inge Conradi

MUZIEK:
Tom Spaapen

KLEDING:
Monique Mooijman, Marlouke Kieft, Britt de Wilde, Annemieke Efdee, Paula Witlox, Marilena Vratsidas, Brigitte Bolhuis, Sandra Gout.

DECOR:
Joris Hornman & Pascal Spek

PRODUCTIE:
Annemarie Smits & Martien Vrijbergen

TECHNIEK:
Raymond de Brieder, Tom Spaapen, Wouter Bolhuis, Caroline Duns, Nicole Marinelli, Annemijn Pulles

[fbalbum= “https://www.facebook.com/media/set/?set=a.491282837614449.1073741825.491280650948001&type=3”]