MENU SLUIT

Auditie ACT 2022-2023

Tof dat je je wilt inschrijven! Volg de volgende twee stappen om verder te gaan:

Stap 2: Bereid je voor op de auditie!

Lees wat je vooraf moet doen én wat je kunt verwachten (Een korte voorstelvideo, een tekstje voorbereiden...)

Deadline inschrijving maandag 19 september!

Wacht niet tot het laatste moment met inschrijven!

Loop je ergens tegenaan? Spreek dan DrK of SkW aan in de gang, of mail naar drk@adelbert.nl

Frequently ACT questions

Wat voor voorstelling gaan we maken?

We spelen een bewerking van één van de beroemdste verhalen ter wereld: De Odyssee.

Na de Trojaanse oorlog wil Odysseus terug naar huis. Maar door ruzie met de god Poseidon lukt dat niet. Thuis wacht zijn zoon en geliefde en wordt het paleis van Odysseus steeds vaker bestookt met vervelende figuren die de macht willen overnemen. En Odysseus? Die beleeft het ene bizarre avontuur na het andere, van ontsnappen aan Cyclopen, tot een bezoek aan de onderwereld, tot het bijna verleidt worden door Sirenen. En ondertussen bemoeien de Goden zich er ook nog mee.. Komt Odysseus ooit nog thuis?

Het originele gedicht van Homerus wordt stevig onder handen genomen en verandert in een spannende, grappige en goddelijk avontuur. Kom mee spelen bij ACT!

Hoe zit dat met die auditie?!?

De auditie staat gepland op dinsdag 20 september. Dat is al super snel!

De auditie zal bestaan uit een aantal spelopdrachten (waarvoor je een klein tekstje moet leren) en een korte zangauditie. De zangauditie is optioneel (hoeft dus niet!)

De indeling wordt bekend gemaakt bij de docentenkamer op de dag van de auditie. Ga van het volgende uit: zit je in de onderbouw? Dan zit je in de eerste groep. Zit je in de bovenbouw? Dan in de tweede groep. Let vooral op de mail die je erover krijgt!

Om 16.00 u begint de auditie voor groep 1, om 19.00u die voor groep 2.
Kan je wel auditie doen maar niet op de tijd die je staat ingepland? Spreek ons dan even aan (DrK of SkW) of mail ons op drk@adelbert.nl.

Wie mogen meedoen? (en moet ik veel ervaring hebben?)

Iedereen mag auditie doen op het Adelbert, van de brugklas tot 6 VWO. Van VMBO-T tot Gymnasium. Je hoeft niet perse ervaring te hebben om mee te doen. Het allerbelangrijkste is dat je er heel veel zin in hebt!

Wanneer zijn de repetities en wat kan ik verwachten?

De repetities zijn iedere vrijdagmiddag en avond. In de eerste weken tot het nieuwe jaar van 16:00u – 18.00u, in het nieuwe jaar van 16.00u tot 21.00u. Vlak voor de voorstellingen repeteren we ook een paar keer op zondag. Daarnaast gaan we één keer op ACT weekend, waarin we veel repeteren, eten, spellen doen, bonte avond, karaoke en nog veel meer!

De voorstellingen zijn dit jaar in april. Het is belangrijk om vooraf te kijken of je alle repetities kunt. Daar gaan we namelijk vanuit. De data vind je hier. In het inschrijfformulier vind je ook alle repetitiedagen. Overleg dit met je ouders, voordat je je inschrijft.

Wat is ACT eigenlijk?

ACT (Adelbert College Toneel) is de toneelgroep van het Adelbert College. Ieder jaar maken we grote theatervoorstellingen in onze mooie theaterzaal. En werken er meer dan 60 enthousiaste leerlingen, docenten & ouders samen aan een nieuwe voorstelling. Vorig jaar speelden we de succesvolle voorstelling ‘Koning van Katoren’. Dit jaar duiken we een nieuw avontuur in met ‘DE ODYSSEE’.