MENU SLUIT

Auditie ACT 2021-2022

Tof dat je je wilt inschrijven! Volg de volgende twee stappen om verder te gaan:

Stap 1: Schrijf je in voor ACT

Om mee te spelen, of om achter de schermen te helpen!

Stap 2: Bereid je voor op de auditie!

Lees wat je vooraf moet doen én wat je kunt verwachten (Je hoeft bijvoorbeeld dit jaar geen filmpje te maken)

Deadline inschrijving woensdag 29 september!

Wacht niet tot het laatste moment met inschrijven!

Loop je ergens tegenaan? Spreek dan DrK of SkW aan in de gang, of mail naar drk@adelbert.nl

Frequently ACT questions

Wat voor voorstelling gaan we maken?

We spelen een bewerking van het beroemde boek van Jan Terlouw: ‘Koning van Katoren’.

De koning is dood. Op de dag dat Stach geboren werd overleed de geliefde koning van Katoren. Nu 17 jaar later heeft Katoren nog steeds geen koning. Het land wordt bestuurd door de ministers. Als Stach koning van Katoren wil worden krijgt hij van de ministers opdrachten te vervullen. Alleen dan kan hij koning worden.

Maar dit zijn niet zomaar opdrachten. Hij moet het opnemen tegen de schreeuwende vogels van Decibel, de verschrikkelijke draak van Smook en schuifelende Kerken van Uikumene. En als hij de eerste opdrachten volbrengt krijgen de ministers het heet onder de voeten en komen ze met steeds moeilijkere opdrachten….

Zal het Stach ook lukken om de knobbelneuzen van Afzette en Rije te genezen en de tovenaar van Ekilibrië vernietigen? Lukt het hem om koning van Katoren te worden?

Speel mee met ACT in deze prachtige klassieker van Jan Terlouw.

Hoe zit dat met die auditie?!?

De auditie staat gepland op donderdag 30 september. Dat is al super snel!

De auditie zal bestaan uit een aantal spelopdrachten (waarvoor je een klein tekstje moet leren) en een korte zangauditie. De zangauditie is optioneel (hoeft dus niet!)

De indeling wordt bekend gemaakt bij de docentenkamer op de dag van de auditie. Ga van het volgende uit: zit je in de onderbouw? Dan zit je in de eerste groep. Zit je in de bovenbouw? Dan in de tweede groep. Let vooral op de mail die je erover krijgt!

Om 16.00 u begint de auditie voor groep 1, om 19.00u die voor groep 2.
Kan je wel auditie doen maar niet op de tijd die je staat ingepland? Spreek ons dan even aan (DrK of SkW) of mail ons op drk@adelbert.nl.

Wie mogen meedoen? (en moet ik veel ervaring hebben?)

Iedereen mag auditie doen op het Adelbert, van de brugklas tot 6 VWO. Van VMBO-T tot Gymnasium. Je hoeft niet perse ervaring te hebben om mee te doen. Het allerbelangrijkste is dat je er heel veel zin in hebt!

Wanneer zijn de repetities?

De repetities zijn iedere vrijdagmiddag en avond. In de eerste weken van 16:00u – 18.00u, daarna van 16.00u tot 21.00u. Vlak voor de voorstellingen repeteren we ook een paar keer op zondag. Daarnaast gaan we één keer op ACT weekend, waarin we veel repeteren, eten, spellen doen, bonte avond, karaoke en nog veel meer!

De voorstellingen zijn dit jaar in maart. Het is belangrijk om vooraf te kijken of je alle repetities kunt. Daar gaan we namelijk vanuit. De data vind je hier. In het inschrijfformulier vind je ook alle repetitiedagen. Overleg dit met je ouders, voordat je je inschrijft.

Wat is ACT eigenlijk?

ACT (Adelbert College Toneel) is de toneelgroep van het Adelbert College. Ieder jaar maken we grote theatervoorstellingen in onze mooie theaterzaal. En werken er meer dan 60 enthousiaste leerlingen, docenten & ouders samen aan een nieuwe voorstelling. De afgelopen twee jaar liep het net even anders dan anders, door Corona. We maakten in plaats van een voorstelling bijvoorbeeld een podcast van het bizarre space avontuur de ‘HITCHHIKERS GUIDE TO THE GALAXY’ van Douglas Adams.

Maar dit jaar gaan we weer werken aan een echte theatervoorstelling op locatie: KONING VAN KATOREN!