MENU SLUIT

Deadline inschrijving dinsdag 12 september!

Wacht niet tot het laatste moment met inschrijven!

Kijk hieronder op de pagina voor antwoorden op de meeste vragen. Loop je ergens tegenaan? Spreek dan DrK of SkW aan in de gang, of mail naar drk@adelbert.nl

Tof dat je je wilt inschrijven! Volg de volgende twee stappen om verder te gaan:

Check goed of je alle data kunt

We gaan er vanuit dat je er iedere repetitie bent!

Frequently ACT questions

Wat voor voorstelling gaan we maken?

We spelen ‘De Goede Mens Van Sezuan’ een stuk van Bertolt Brecht.

Kort gezegd gaat het hier over:
Drie goden dalen af naar de aarde op zoek naar een goed mens. Ze vinden Shen Te, een meisje met een hart van goud. Maar hoe kan je goed zijn als iedereen van je goedheid wil profiteren? Shen Te creëert uit wanhoop een streng en zakelijk alter ego, Shui Ta, om te overleven, maar of ze hiermee een goed mens blijft? De Goede Mens van Sezuan wordt een spannende, ontroerende, humoristische en soms ontregelende voorstelling: daar wil je aan meedoen!

Hoe zit dat met die auditie?!?

De auditie staat gepland op woensdag 13 september. Dat is al super snel!

De auditie zal bestaan uit een aantal spelopdrachten (waarvoor je een klein tekstje moet leren) en een korte zangauditie. De zangauditie is optioneel (hoeft dus niet!)

De indeling wordt bekend gemaakt bij de docentenkamer op de dag van de auditie. Ga van het volgende uit: zit je in de onderbouw? Dan zit je in de eerste groep. Zit je in de bovenbouw? Dan in de tweede groep. Let vooral op de mail die je erover krijgt!

Om 16.00 u begint de auditie voor groep 1, om 19.00u die voor groep 2.
Kan je wel auditie doen maar niet op de tijd die je staat ingepland? Spreek ons dan even aan (DrK of SkW) of mail ons op drk@adelbert.nl.

Wie mogen meedoen? (en moet ik veel ervaring hebben?)

Iedereen mag auditie doen op het Adelbert, van de brugklas tot 6 VWO. Van VMBO-T tot Gymnasium. Je hoeft niet perse ervaring te hebben om mee te doen. Het allerbelangrijkste is dat je er heel veel zin in hebt!

Wanneer zijn de repetities en wat kan ik verwachten?

De repetities zijn iedere vrijdagmiddag en avond. In de eerste weken tot het nieuwe jaar van 16:00u – 18.00u, in het nieuwe jaar van 16.00u tot 21.00u. Vlak voor de voorstellingen repeteren we ook een paar keer op zondag. Daarnaast gaan we één keer op ACT weekend, waarin we veel repeteren, eten, spellen doen, bonte avond, karaoke en nog veel meer!

De voorstellingen zijn dit jaar in april.

Het is belangrijk om vooraf te kijken of je alle repetities kunt. Daar gaan we namelijk vanuit.

De data vind je hier. In het inschrijfformulier vind je ook alle repetitiedagen.

Overleg dit met je ouders, voordat je je inschrijft.

Wat is ACT eigenlijk?

ACT (Adelbert College Toneel) is de toneelgroep van het Adelbert College. Ieder jaar maken we grote theatervoorstellingen in onze mooie theaterzaal. En werken er meer dan 60 enthousiaste leerlingen, docenten & ouders samen aan een nieuwe voorstelling. Vorig jaar speelden we de succesvolle voorstelling ‘De Odyssee’. Dit jaar duiken we een nieuw avontuur in met ‘De Goede Mens van Sezuan’.