MENU

AUDITIE ACT 2018-2019

Deadline inschrijving maandag 8 oktober!

Wacht niet tot het laatste moment met inschrijven!

Loop je ergens tegenaan? Spreek dan DrK of DrS aan in de gang, of mail naar drk@adelbert.nl

Doorloop de volgende stappen:

Klik hier voor het inschrijfformulier

Als je wilt meespelen bij ACT. (Wil je liever achter de schermen helpen? Klik dan op het menu rechtsboven op 'Achter de schermen')

Klik hier om het filmpje in te sturen

En om te lezen waar het (korte) filmpje aan moet voldoen.

Klik hier voor de auditie voorbereiding

En te lezen wat je kunt verwachten.

bekijk hieronder het auditiefilmpje

Frequently ACT questions

WAT gaan we spelen?

ACT speelt dit jaar ‘De Revisor’. Een wereldberoemde komedie geschreven door Nikolai Gogol. Omdat niet iedereen het stuk zal kennen hieronder een kleine samenvatting…

Een klein suffig stadje wordt opgeschrikt door een vervelende aankondiging: er is een revisor naar hen onderweg. Burgermeester Toon en zijn wethouders hebben een heerlijk leventje, schuiven elkaar de beste baantjes toe, misbruiken hun macht over hun inwoners en halen overal geld vandaan. Dus een revisor kunnen ze absoluut niet gebruiken. Als er een mysterieuze man in een hotel zijn rekeningen niet blijkt te betalen, ruiken de corrupte bestuurders onraad. Zou dit de revisor kunnen zijn? Al snel lijkt hun ergste vrees de waarheid: het moet de Revisor wel zijn. Ze betalen alle rekeningen van de man, laten hem slapen in het huis van de burgermeester en leggen hem volledig in de watten. Maar wat ze niet weten is dat deze jongeman de revisor helemaal niet is! Komen ze er op tijd achter dat deze “nep Revisor” hen voor de gek houdt? Of willen ze het niet zien? De Revisor is een fascinerend stuk over macht, corruptie en heel veel verwarring.

WAT is een revisor!?

Een revisor is een controleur van de overheid. Iemand die moet kijken of er geen geld achterover gedrukt wordt, of iedereen zich wel aan de regels houdt en alles netjes openbaar maakt. Iets wat in het stadje uit de voorstelling absoluut niet lukt!

hoe zit dat met die auditie?!?

De auditie staat gepland op woensdag 10 oktober.

De auditie zal bestaan uit een aantal spelopdrachten (waarvoor je een klein tekstje moet leren) en een korte zangauditie. De zangauditie is optioneel (hoeft dus niet!!)

De indeling wordt bekend gemaakt bij de docentenkamer een paar dagen voor de auditie. Ga van het volgende uit: zit je in de onderbouw? Dan zit je in de eerste groep. Zit je in de bovenbouw? Dan in de tweede groep.

Om 16.00u begint de auditie voor de onderbouw, om 19.00u die voor de bovenbouw.
Kan je wel auditie doen maar niet op de tijd die je staat ingepland? Spreek ons dan even aan (DrK of DrS) of mail ons op drk@adelbert.nl / drs@adelbert.nl.

Wie mogen meedoen? (en moet ik veel ervaring hebben?)

Iedereen mag auditie doen, van de brugklas tot 6 VWO. Van VMBO-T tot Gymnasium. Je hoeft niet perse ervaring te hebben om mee te doen. Het allerbelangrijkste is dat je er heel veel zin in hebt!

Wanneer zijn de repetities?

Het is belangrijk om vooraf te kijken of je alle repetities kunt. Daar gaan we namelijk vanuit. Klik hier voor alle repetitiedagen dit jaar en overleg dit met je ouders, voordat je je inschrijft.